שומעים את השקט המוזר בשמיים? פתאום אין מטוסים ביום ובלילה, אין הדי פיצוצים רחוקים וקרובים, אין אזעקה שמנסרת פתאום ומקפיצה את כולנו, שנה וחודשיים של דריכות התחלפו בבת אחת בשגרת שקט מוזרה אבל כלום באמת עוד לא נפתר וכלום עוד לא נרגע. 101 אזרחים ישראלים, 101, עדיין מעבר למסך החיים, עדיין חטופים, עדיין בסבל ובעינויים, כל כך קרובים וכל כך רחוקים, ולאף אחד מאיתנו לא תהיינה שלווה, נחמה או השלמה עד שהם ישוחררו!
בתוך מצב הביניים המורכב הזה אנחנו ממשיכים בשגרת החיים והעבודה, והשבוע אני רוצה להציג בפניכם תוספת חדשה וחשובה מאד למערך הניהול במועצה.
מרגע כניסתי לתפקיד היה לי ברור שאני מתכוון לאייש את תפקיד יועצת ראש המועצה לשוויון מגדרי ואני שמח לבשר שחיפשנו לעומק ובחרנו היטב. ד״ר אילה ברנסון מקיבוץ מגידו נכנסה לתפקידה לפני חודש וכעת אני שמח לתת לה את הבמה ודרך השיח בינינו לאפשר לכם להכיר אותה ואת האג׳נדה שהיא מביאה עמה.
1. נעים להכיר אילה, אנא ספרי קצת על עצמך..
שמי אילה ברנסון, גרה בקיבוץ מגידו, נשואה לרן ואמא של שני, אורי ועמית. סיימתי לימודי הנדסה כימית, MBA ודוקטורט בתחום אסטרטגיה עסקית בטכניון.
כיום יועצת לקידום שוויון מגדרי במועצה אזורית מגידו, מרצה באוניברסיטת רייכמן בקורסים של אסטרטגיה עסקית וחברת הנהלה בעמותת ״נשים לגופן״. תחום החינוך חשוב לי ולאורך השנים לקחתי חלק בפורום הורים של פלגים, הנהגת הורים בתיכון וועדת חינוך במגידו. בזמני הפנוי אני נהנית מרכיבה על אופניים באזור המקסים שאנו חיים בו, טיולים רגליים בארץ ובילויים עם משפחה וחברים.
2. מה זה בעצם שוויון מגדרי ולמה צריך ייעוץ והכוונה בו?
המשמעות של שוויון מגדרי הינה שלגברים ונשים מגיעות זכויות שוות, הזדמנויות שוות, וגישה שווה למשאבים בחברה. חשוב להבחין בין מין ביולוגי (זכר-נקבה) לבין מגדר (גבר-אישה) שהוא תוצאה של הבניה חברתית-תרבותית.
בעוד שהחוק בישראל מעגן שוויון זכויות מגדרי (ברב תחומי החיים), תמונת המציאות משקפת פערים בשוויון המגדרי שבאים לידי ביטוי במגוון תחומים כמו תעסוקה, בריאות, ספורט, שכר, ייצוג בעמדות מפתח ועוד. המקור של פערים נעוץ בתפיסות חברתית-תרבותיות והם מלווים את כולנו במגוון תחומים ולאורך כל שלבי החיים.
באופן טבעי, תפיסות והטיות מגדריות הן חלק בלתי נפרד מכל אחד ואחת מאיתנו ולכן לרב קשה לנו להבחין ולהיות מודעים להן. במצב כזה, בכדי ליצור תהליך ולהוביל שינויים חברתיים הקשורים למגדר הנשי והגברי - יש צורך בתהליך של יעוץ והכוונה.
3. כד"ר ומרצה בתחומי אסטרטגיות עסקיות, איך הגעת להחלטה שאת רוצה לעסוק בתחום השוויון המגדרי? מה בדרך האישית והמקצועית שלך כיוון אותך לנושא?
במהלך חיי, כילדה, נערה, אישה צעירה, אמא ועד היום – אישה בוגרת, נתקלתי בקונפליקטים רבים סביב מגדר. קונפליקטים בין רצונות אישיים, ציפיות אישיות וציפיות חברתיות הפתיעו אותי בכל פעם מחדש. הצד המקצועי שלי, העיסוק באסטרטגיה, טומן בחובו שימוש במודלים וכלי ניתוח שמסייעים בהבנת מצב קיים (עסקי) והכנת תוכניות צמיחה ושינוי. החשיבה האסטרטגית הובילה אותי בכל פעם מחדש לנסות לנתח ולהבין מה עומד מאחורי הפערים שחוויתי ברמה האישית-פנימית וברמה חברתית-חיצונית: ניסיתי לזהות את הכוחות הפועלים ומיצרים את המציאות בה קיימים פערים מגדריים. באופן טבעי, אחרי שמבינים ומזהים פערים, מגיע השלב הבא – כיצד והיכן ניתן לבחור ולהוביל שינוי.
בתקופה האחרונה התחדדה לי החשיבות שבלקיחת אחריות ועשיה פעילה במדינה שלנו ועל כן אני שמחה מאוד לקחת חלק פעיל בעשיה שלתפיסתי תקדם את כולנו כחברה.
4. איך היתה טבילת האש שלך אצלנו? האם סימנת כבר יעדים לשיתופי פעולה בנושא? האם יש פתח גם לעבודה מול היישובים?
עוד מעט אני מציינת חודש לעבודתי במועצה, זכיתי לקבלת הפנים מאוד נעימה וחמה. אני מתרשמת מאוד מהגישה החיובית והפתוחה של עובדי המועצה ומאווירת העשייה הכללית. בנוגע לשיתופי פעולה, העבודה של היועצת במהותה מבוססת על שיתופי פעולה עם המחלקות השונות ואני בתהליך של הכרות ומיפוי המצב והצרכים בראייה מגדרית.
מבחינת הישובים מתקיימת כבר לאורך שנים פעילות חשובה של הממונות למניעת הטרדה מינית – אנחנו נחדש את הריכוז והתמיכה המקצועית בצוותים חשובים אלו כפי שהיה בעבר.
כמובן שיש פתח לעשיה בתחומים נוספים מול הישובים, אנצל את ההזדמנות להעלות נושא אחד שחשוב לקדם: שילוב נשים במוקדי קבלת ההחלטות בישוב ונציגיהם במליאה. בנוסף, הייתי נותנת תשומת לב גם לשילוב גברים בוועדות שונות בישובים שבהן קיים היום רב של נשים.
5. איך לדעתך נכון לשלב את התחום בתוכנית האסטרטגית של המועצה? מה מבחינתך ייחשב הצלחה?
התהליך האסטרטגי יתווה את כיווני ההתפתחות של המועצה ותושביה - זהו תהליך בו יתקבלו החלטות שישפיעו על החיים של כולנו – נשים וגברים. אני רואה חשיבות גדולה בהשתתפות פעילה של נשים וגברים בכל הצוותים השונים – הטרוגניות מגדרית תתרום לבחירה בכיווני צמיחה שיהיו נכונים לכולנו כחברה וזהו אחד המפתחות להצלחה.
7. כמה מילים אישיות לסיום..
אני רואה בתפקיד היועצת לקידום שוויון מגדרי שליחות אמיתית והזדמנות להשפיע בביתי -מגידו. אני מלאת ציפייה לעבודה משותפת איתך, גיל, עם כל עובדי ועובדות המועצה ותושבי ותושבות המועצה. אני מאמינה שיחד נוכל לאפשר לנשים וגברים מציאות שוויונית ומיטיבה עבור כולנו.
תודה לך איילה, אני שמח מאד על ההצטרפות שלך לנבחרת שלנו ומצפה שנעשה דברים גדולים ביחד!
עד כאן להפעם, על כל השאר תוכלו לקרוא בניוזלטר השבועי שלנו.
מאחל לכולנו סוף שבוע שקט, הפעם כנראה שקט באמת... לפחות אצלנו.
שבת שלום וסוף שבוע נעים,
שלכם,
גיל